Team Succes & Co
07/09/2023
4 min
0

Denk jij in problemen of in oplossingen?

07/09/2023
4 min
0

Hoe jij denkt en praat over dingen heeft te maken met je mindset. Dat heb je ook met je Money. 

 

Ik wil je even meenemen in een situatie die we als ondernemer allemaal wel eens, of meerdere malen hebben meegemaakt.

Stel je eens voor….

Er doet zich een kans voor om een supergave training te volgen bij je favoriete businesscoach. Je staat al helemaal te stuiteren van de energie en enthousiasme bij het idee om met deze coach samen te gaan werken. Want deze persoon is toch de ultieme businesscoach. Jullie hebben een heel fijn gesprek. Je bent helemaal happy the peppy…

En dan noemt deze coach het bedrag voor zijn/haar begeleiding.

 

Hoe reageer jij? Schrik jij je helemaal kapot van bedrag en roept gelijk dat dit wel erg veel geld is en dat je dat niet kunt betalen? 

 

Of…

 

Denk je bij jezelf. Ok.. dit is een hele investering maar dat vind ik het wel waard. Ik ga samenwerken met mijn favoriete coach. Met behulp van deze coach ga ik komen waar ik naartoe wil. De investering heb ik binnen no time terugverdiend. Ik ga nu ervoor zorgen dat ik de investering kan doen.

 

Daar mag je eens over nadenken. 

 

De manier waarop je reageert is je Money Mindset. Letterlijk vertaald is het je Geld Mentaliteit. Het is dus de manier hoe jij over geld denkt, praat en daar naar handelt. Heb jij gedachtes en overtuigingen waardoor je in problemen denkt of waardoor je snel op zoek gaat naar oplossingen.

 

Gedachtes en overtuigingen die je helpen om naar oplossingen te zoeken zijn key om financieel succes en vrijheid voor jezelf te creëren.

 

Financieel succesvol en vrij zijn betekent voor iedereen wat anders. Voor mij is dat niet zo zeer wat kan ik er voor kopen maar meer hoe kan ik er anderen mee helpen. Ik kan mijn kinderen schuldenvrij laten studeren of ik kan mensen/gezinnen helpen die met een chronisch ziek kind te maken hebben. Dit gaat me heel na aan het hart want wij hebben 10 jaar geleden zelf in zo’n situatie gezeten. En wat was het fijn om door anderen geholpen te worden.

 

Veel geld verdienen geeft een groot gevoel van vrijheid en het maakt je leven een heel stuk makkelijker. Geld is zeker niet het belangrijkste in het leven maar het geeft je ontzettend veel mogelijkheden om er goed mee te doen.

 

De manier hoe jij over geld denkt, praat en naar handelt is gevormd door wat jij in je verleden meegemaakt hebt, wat je ervaren hebt en wat je gehoord hebt toen je opgroeide. Het is als het ware gevormd door de mensen die van invloed waren op jou toen je jonger was.

Dat waren je ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s, vrienden, leerkrachten, de media maar ook jouw cultuur. 

 

De manier hoe zij over geld dachten, praatten en naar handelden hebben zij op jou overgebracht. Jij hebt daardoor geleerd hoe je moet denken en handelen als het om geld gaat. Dat is je programmering en het is een automatisme geworden. Je programmering draait als het ware continue, zonder dat je het in de gaten hebt, op je eigen harde schijf. En dat is dus jouw brein.

 

Hoe weet je wat jouw programmering is? 

Kijk maar eens naar je financiële realiteit. Hoe is die NU? Heb je het idee dat je een andere financiële realiteit wil creëren in je leven, dan betekent dit dat je huidige programmering jou niet dient.

 

Het mooie hiervan is? Alles wat jij altijd gehoord en gezien hebt toen je opgroeide is niet DE waarheid maar EEN waarheid. De waarheid van jouw ouders, de mensen om jou heen die niet van jou is. Jij kunt je definitie, jouw waarheid over geld en financiële vrijheid en succes veranderen.

Mijn definitie over geld en financiële vrijheid is ook niet altijd zo geweest. Ik heb geleerd om mijn gedachten en belemmerende overtuigingen over geld, die mij niet hielpen, om te buigen naar overtuigingen die mij wel helpen. Ik heb daar 5 stappen voor doorlopen. En elke keer als ik dreig terug te vallen, doorloop ik deze stappen weer. Dat gebeurt mij ook nog regelmatig.

 

De 5 stappen die je doorloopt zijn de basis voor een gezonde Money Mindset en voor financieel succes en vrijheid. Het gaat om de volgende stappen:

  1. Verantwoordelijkheid nemen voor je huidige financiële situatie; Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en niemand anders
  2. Jouw zelfbeeld shiften; Hoe jij jezelf ziet en denkt, vormt jouw identiteit. Je identiteit creëer jezelf. Alleen jij kunt dit veranderen.
  3. Bewust worden; Wordt er bewust van hoe jij denkt en voelt over geld, over geld verdienen en over winst maken.
  4. Begrijpen; Begrijpen waar jouw belemmerende geld overtuigingen vandaan komen zodat je die kunt loslaten en veranderen.
  5. Veranderen van jouw belemmerende geld overtuigingen; Het trainen van jouw brein naar geld overtuigingen die jou wel dienen. 

   


Kort samengevat:


Hoe jij bent geprogrammeerd (door vooral je ouders)

—>   Bepalen je gedachtes

         —>   Je gedachtes bepalen je gevoelens

                  —>    Je gevoelens bepalen je acties

                            —> Je acties bepalen je resultaten

 

En jij bent de enige die dat kan veranderen.

 

WAT JIJ VERWACHT, GAAT GEBEUREN!!

 

Money Mindset is 1 van de bouwstenen van het jaartraject van Succes & Co. Het traject dat jou helpt jouw eigen unieke succesverhaal te schrijven. Tijdens het traject gaan we nog veel dieper in op het stuk Money Mindset.

Denk je nu: ik wil wel meer weten over het jaartraject. Klik dan op onderstaande link.

Info over jaartraject van Succes & Co.


Geschreven door Chantal van der Leeden

 

Reacties